Stavros Pelekanos
DDS
Tam Çene
İmplant Rehabİlİtasyonu Planlaması – FP1'den FP3'e
Tam çene dişsiz olgularda implant tedavi planlaması her zaman zorlu bir süreçtir. Protez rehberliğinde implant konumlandırılması son 20 yıldır uygulanıyor olsa da dijital teknolojinin kullanımı ve rehberli implant cerrahisi ile daha hassas sonuçlar elde edilmeye başlanmıştır.
Zirkonya gibi materyaller, CAD (bilgisayar destekli tasarım) yazılımı, yüz tarayıcıları ve CAM (bilgisayar destekli üretim) prosedürlerindeki ilerlemeler, tedavinin iş akışını basitleştirerek daha az komplikasyonla, daha fazla öngörülebilir sonuçlar elde edilebilmesini sağlamıştır.
Bu sunum tüm dişlerini kaybedecek olan ve tam çene dişsiz olgular için implantlarla tedavi planlamasına odaklanacaktır. Konumlandırma işlemleri, CAD tasarımı, cerrahi ve protetik rehberler ve klinik prosedürler adım adım anlatılacaktır. Ayrıca daimi restorasyon seçenekleri, CAM tasarımı ve malzeme seçimi tartışılacaktır.
Öğrenme hedefleri:
- Farklı tedavi yöntemlerinin mantığını anlamak (sabit / hareketli / “çıkarılabilir”)
- FP1, FP2 ve FP3 tam ark implant restorasyonların farkını anlamak ve implant konumlarını ayarlamak
- Rehberli implant yerleştirme prosedürlerini basitleştirmek
- Eş zamanlı yükleme için “protetik rehberi” öğrenmek
- Daimi restorasyonlar için farklı teknikler ve malzeme seçeneklerini öğrenmek
CV
Dr. Stavros Pelekanos, Diş Hekimliği (D.D.S.) alanında lisans derecesini Yunanistan'da Atina Üniversitesi'nden, 1993 yılında da Protetik Diş Tedavisi (Dr med dent) alanında doktora derecesini Almanya Freiburg Üniversitesi'nden (Prof. Dr. J.R. Strub) almıştır. Profesyonel eğitiminin ardından Atina'da protez, implantoloji ve estetik diş hekimliğine yönelik özel bir klinik kurmuştur.
2002 yılında Yunanistan'da Atina Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı'na tam zamanlı öğretim görevlisi olarak atanmış ve 2012 yılında aynı bölümde yardımcı doçent ünvanı almıştır. 2013 yılından bu yana Avrupa Estetik Diş Hekimliği Akademisi'nin (EAED) aktif üyesidir. Uluslararası Prostodonti Koleji (ICP), Avrupa Prostodonti Derneği (EPA), Yunan Prostodonti Derneği ve daha birçok organizasyonda üyeliği vardır . GIDE Institute (Global Institute of Dental Education, Los Angeles, California) ve Dental Tribune'da (CME kursları) eğitmen görevi olup, implantoloji, estetik ve restoratif prosedürler üzerine uluslararası alanda eğitimler ve uygulamalı kurslar vermektedir.
2008 ve 2011 yıllarında Dr. Pelekanos, Avrupa Estetik Diş Hekimliği Akademisi'nin Madrid (İspanya)’de ve İstanbul (Türkiye)’da düzenlenen bilimsel ödül yarışmasında sırasıyla ikincilik ve birincilik ödülü almıştır. Bugüne kadar hakemli dergilerde yirmiden fazla makalesi ve kitaplarda 3 bölümü yayınlanmıştır.